Informatie voor hulpvragers, ouders, verzorgers en andere betrokkenen

Ambassadeurs / gecertificeerde hulpverleners Brain Blocks

Hieronder staan certificeerde hulpverleners die de hele cursus Brain Blocks hebben afgerond. Deze hulpverleners noemen we ambassadeurs omdat ze, door middel van een reflectieverslag, hebben laten zien goed met Brain Blocks te kunnen werken en dit te kunnen toepassen in de praktijk. Om als ambassadeur vermeld te blijven staan moeten hulpverleners elke drie jaar een opfris-dag volgen om de nieuwste veranderingen en inzichten mee te krijgen. Staat de hulpverlener waar jij mee werkt op onze site dan weet je dat hij vaardig en up-to-date is in het gebruik van Brain Blocks.

Waarom een ambassadeur / gecertificeerde hulpverlener inschakelen?

Brain Blocks is een toolbox die gebruikt kan worden voor drie doeleinden:

  • Pscyho-educatie
  • Communicatie middel
  • Therapeutische interventie

Bij Brain Blocks gaan we er altijd vanuit dat hulpvragers zelf het beste weten hoe hun eigen brein werkt! Het is dan ook bedoeld om de hulpvrager uit te nodigen tot het maken van zijn eigen beelden en taal.

Wij vinden dat een standaard uitleg, met standaard beelden, herkenbaar kan zijn en inzicht kan geven maar dat het werken met de eigen beelden en taal van de hulpvrager altijd centraal moet staan! Het alleen maar voorlezen van stapjes uit een boekje is daarom ook niet voldoende. Hulpverleners leren in de cursus hoe ze dit moeten doen en dat is niet altijd gemakkelijk! Iedereen is anders en daarom is elke inzet met Brain Blocks anders. Het is dan ook nodig dat hulpverleners goed kijken en luisteren naar de hulpvrager om Brain Blocks zo aan te passen dat de hulpvrager ermee verder kan. Verder leren we hulpverleners ook hoe ze belangrijke anderen rondom de hulpvrager kunnen betrekken in het hulpverlenersproces. Op die manier kan de hulpvrager in blokjestaal met iedereen communiceren, wat vaak gemakkelijker voor hem of haar is. Omdat er geen standaard brein bestaat en we iedereen een hulpverlener gunnen die Brain Blocks voor hem of haar op maat aanbiedt willen we verder ook nog vermelden dat het niet is toegestaan om Brain Blocks filmpjes online te zetten.