Een eerste wetenschappelijke evaluatie van Brain Blocks

In 2017 hebben onderzoekers van de Vrije Universiteit van Amsterdam een eerste wetenschappelijk evaluatie uitgevoerd van de Brain Blocks interventie. Het onderzoek heeft zich gericht op de ervaringen en meningen van Nederlandse hulpverleners en ouders van kinderen met autisme die BB hebben gebruikt. Het onderzoek werd uitgevoerd onder supervisie van Dr. E.V. Syurina, Assistant professor Global Mental Health at the Athena Institute, VU, Amsterdam.

De volledige beschrijving van de onderzoeken en de onderzoeksresultaten zijn nog niet vrijgegeven omdat ze worden gebruikt voor het schrijven van een wetenschappelijk artikel. Dr. E.V. Syurina heeft een samenvatting geschreven die hieronder te vinden is.

Het onderzoeksproces en de resultaten zijn voor ons zeer waardevol in het verbeteren en aanscherpen van de interventie en de wijze waarop deelnemers opgeleid worden in het gebruik van Brain Blocks. We zetten ons in voor een groter onderzoek waarin op grotere schaal en met meer diepgang gekeken kan worden naar de effectiviteit en werkzame factoren van de Brain Blocks interventie.

Als u nog vragen heeft over het onderzoek of interesse heeft om te participeren in (lopende) onderzoeken dan kunt u contact opnemen met Elena Syurina via e.v.syurina@vu.nl.

Samenvatting BB Onderzoek 2016-2017 by Dr. Elena V. Syurina (VU)